Peces del seguici infantil

Per iniciativa de l'administració de la festa de l'any 1982, i amb l'objectiu d'apropar encara més la Festa Major i els seus balls a tota la població, es va iniciar un acte que, des d'aleshores, s'ha anat celebrant de manera ininterrompuda el dia 1 de setembre: la Festa Major dels Petits.

La finalitat d'aquest acte, inclòs dins la vessant tradicional de la Festa Major, és la d'aconseguir que els infants visquin i sentin la Festa Major com a pròpia, tot interpretant els balls que surten els dies 29, 30 i 31.

Actualment, hi tenen representació els següents balls: Drac, Ball de Diables, Ball d'en Serrallonga, Àliga, Gegants, Nans, Capgrossos, Cotonines, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos, Gitanes, Falcons, Jove de Vilafranca, Xicots de Vilafranca i Castellers de Vilafranca.

Peces del bestiari festiu infantil

A la casa de la Festa Major, també s'hi troben exposades les peces més representatitves del bestiari festiu que conforma la Festa Major infantil de Vilafranca. Són:

El Drac
Construït el 1996 per Dolors Sans, el Drac petit està fet de fibra de vidre i te una llargada de 210 cm.

L'Àliga
La rèpilca petita de l'Àliga també està feta de fibra de vidre i medeix 213 cm d'alt. La seva construcció és de 1993.

Els Gegants
Jordi i Montserrat són els noms dels Gegants petits de Vilafranca. Tots dos tenen una alçada de 240 cm.

Els Nans
Tots els caps dels nans construïts en pasta de paper van ser creats per infants (entre el 2006 i el 2010) sota la direcció del Taller Zig Zag. Formen part d'aquest ball la Bruixa, el Dimoni, el Pagès, la 
Pagesa, el Rei, el Gall, el Conill, el Ratolí, el Marsupilami, el Lleó, el Casteller i La Xarxa.

Els Capgrossos
Són rèpliques exactes del Canyamàs, la Zingarel·la, la Roseta i l'Humbert realitzats amb pasta de vidre per Dolors Sans el 2013. L'alçada dels caps oscil·la entre 105 cm i els 90 cm.

Les Cotonines
El 1991 Jaume Trius contstrueix amb fibra de vidre les Cotonines infantils: 1 de blanca, 3 de marrons i 3 de negres que també es poden contemplar en l'espai expositiu de la Casa de la Festa Major.